KDH Kunstwerk

Banner a2 20090422 011

...

stefan flipsenEen echte molenaar! Beter kunnen we hem niet beschrijven. Nadat hij de opleiding in september 2016 had afgerond ging Stefan op houtzager De Salamander in Leidschendam draaien en zagen. Hij had daar ook een belangrijk deel van zijn opleiding gedaan. Dat was niet zo raar, want hij woonde letterlijk in de achtertuin van de molen.

In 2018 meldde hij zich bij het bestuur van de Rijnenburgermolen. Hij had via-via gehoord dat daar nog wel een molenaar aan het team kon worden toegevoegd. Korte tijd later meldde Stefan zich ook bij korenmolen De Haas in Benthuizen.

Opmerkelijk was dat hij bij beide molens heel initiatiefrijk z’n handen uit de mouwen stak. Hij zag onvolkomenheden en pakte deze op een praktische manier aan en was pas tevreden als het werk was afgerond. Het liefst was Stefan overigens in zijn eentje aan het werk: “Bezoekers zijn leuk, maar lopen na een tijdje toch een beetje in de weg…” Aan het overdragen van zijn molenkennis beleefde hij wel plezier, net als de leerlingen.

In de loop van 2020 werd bij Stefan kanker geconstateerd met een slechte levensverwachting. Zijn conditie liet het actief uitoefenen van het molenaarschap al snel niet meer toe. Maar hij vond het wel fijn om op de hoogte te blijven van het wel en wee van beide molens. Hij heeft veel te kort van zijn molenaarschap kunnen genieten. Dat geldt ook voor zijn collega’s op molen De Haas en de Rijnenburgermolen.

Stefan is 67 jaar geworden.