20090422_011_logobanner_3a_2000px475.png

Is gestart op 1 april 2021 zie: www.Molenfonds.nl/dehaas   

molen 20200207 132816 SEP

Al enkele jaren werd er nagedacht over het droger houden van de onderkant van de molen, zodat er geen vocht doorslaat in de molenwinkel en de liggers en schoren van de stelling minder lang nat blijven en daardoor niet inrotten.

Om dit te bewerkstelligen, is besloten deze zomer een gootsysteem aan te leggen op de stelling om het regenwater van het bovenste deel van de molen op te vangen en af te voeren via een regenpijp.
Door deze verduurzaming verwachten we hoge onderhouds- en schilderkosten in de toekomst te voorkomen.    

Via het Molenfonds van de Vereniging De Hollandsche Molen is een crowdfundingsactie opgezet om een bedrag van € 5.000,- bijeen te brengen. Het resterende bedrag (€ 6.200,-) kunnen we uit eigen middelen voldoen zonder de bestaande reserves aan te tasten.

In april is een flyeractie gehouden in Benthuizen en zijn bedrijven en omwonenden aangeschreven. Medio mei is een extra beroep gedaan op onze vaste donateurs.

Inmiddels is al een groot gedeelte van het streefbedrag bijeen gebracht. Het actuele bedrag is steeds te zien via bovenstaande website.

Brood proef-pakket
In de winkel kan een speciaal Brood proef-pakket worden gekocht (en ook vooraf besteld) waarvan de opbrengst bestemd is voor de gootaanleg.

Het bestaat uit 5 broodmixen te weten: Fitkorn, Maisbroodmix, Molenmix Licht, Moutkorn en Zesgranen.  Alle mixen zijn per 500 gram verpakt en goed voor één brood. Het hele pakket kost € 5,-.   Leuk om een keer te proberen. 
Zie ook hiernaast in het KDHwinkel bestelformulier.

Als u Korenmolen De Haas een warm hart toedraagt, bereid bent een steentje bij te dragen en dat nog niet heeft gedaan, neem dan een kijkje op de websitepagina www.Molenfonds.nl/dehaas waar u informatie vindt over de actie.  Via de button DONEREN kunt u eenvoudig overboeken.

Uw steun vinden wij belangrijk en wij bedanken u hier bij voorbaat hartelijk voor.