20090422_011_logobanner_3a_2000px475.png

molen 20200207 132816 SEP

Start vanaf 1 april 2021
ga naar: www.Molenfonds.nl/dehaas   


Al enkele jaren wordt nagedacht over het droger houden van de onderkant van de molen, zodat er geen vocht doorslaat in de molenwinkel, de verf langer meegaat en de liggers en schoren minder lang nat blijven en daardoor niet inrotten.   

Om dit te bewerkstelligen, is besloten een gootsysteem aan te leggen op de stelling om het regenwater van het bovenste deel van de molen op te vangen en af te voeren via een regenpijp.  

Door de coronapandemie is het plan wat vertraagd, maar inmiddels is de omgevingsvergunning binnen en hebben we aan Verbij Hoogmade BV opdracht gegeven het gootsysteem voor € 11.167,- (ex BTW) aan te leggen.  Door deze verduurzaming verwachten we hoge onderhouds- en schilderkosten in de toekomst te voorkomen.  

Via het Molenfonds van de Vereniging De Hollandsche Molen is een crowdfundingsactie opgezet, om gedurende drie maanden vanaf 1 april 2021 een bedrag van € 5.000,- bijeen te brengen. Het resterende bedrag kunnen we uit eigen middelen voldoen. 

Om deze actie te ondersteunen komt er in april een flyeractie in Benthuizen, worden bedrijven en omwonenden aangeschreven en wordt er in mei een extra beroep gedaan op onze vaste donateurs.  

Plus Verheul is bereid gevonden de box met statiegeldbonnen in april voor het gootsysteem te bestemmen.
Als de coronaregels dit toelaten willen we rond Nationale Molendag zaterdag 8 mei ondersteunende acties uitvoeren.  

Als u Korenmolen De Haas een warm hart toedraagt en bereid bent een steentje bij te dragen, neem dan een kijkje op de websitepagina www.Molenfonds.nl/dehaas waar u informatie vindt over de actie.   Via de button Doneren kunt u eenvoudig overboeken.  

Uw steun vinden wij belangrijk en wij bedanken u hier bij voorbaat hartelijk voor.