KDH GootDe crowdfundactie, die begin april via het Molenfonds van de Vereniging De Hollandsche Molen is opgezet om een bedrag van € 5.000,- bijeen te brengen, is beëindigd. 

Er is € 6.111,90 bijeen gebracht. Dit bedrag overtreft onze verwachtingen fors.  Alle gulle gevers die hieraan heeft bijgedragen héél hartelijk bedankt! 

Als uw e-mailadres bij ons bekend was, hebben wij u inmiddels een bedankmailtje gestuurd. 

Het crowdfund was bedoeld om geld in te zamelen voor het aanleggen van een gootsysteem op de stelling van de molen, zodat het regenwater van het bovenste deel daar wordt opgevangen en via regenpijpen wordt afgevoerd. Het onderste gedeelte van de molen blijft daardoor droger, waardoor er nauwelijks vocht doorslaat in de molenwinkel en de liggers en de schoren van de stelling veel minder snel inrotten. 

Door deze verduurzaming verwachten we hoge onderhouds- en schilderskosten in de toekomst te voorkomen. 

Ook van de zijde van de gemeente Alphen aan den Rijn is er voor deze verduurzaming volop medewerking,   De bij het Erfgoedfonds aangevraagde € 5.000,- subsidie werd goedgekeurd en is inmiddels ontvangen. 

De bijeen gebrachte bedragen via het Molenfonds en het bedrag uit het gemeentelijke Erfgoedfonds zorgen ervoor, dat vrijwel het gehele bedrag voor de aanleg van de goot (€ 11.137,-) beschikbaar is. 

De werkzaamheden voor de aanleg van het gootsysteem zijn inmiddels van start gegaan. Het houten frame, waarin de zinken goot later zal worden aangebracht, is inmiddels geplaatst en geschilderd, zoals op bovenstaande foto goed te zien is. De afwerking vindt binnenkort plaats.